Michiel Pilaar over de Vortex 240 Roll up

Michiel Pilaar over de Vortex 240 RUNa de inbraak in mijn VW Caddy in het vroege voorjaar van 2010 was ik opeens 2 rubber boten lichter. Dit keer geen speelgoedboten (SGB’s) maar ‘echte’ grote boten die samen toch aardig wat spaargeld hadden gekost. Maar goed, ieder nadeel ‘heb’ zijn voordeel dus kon ik op het gemakje gaan nadenken welke boot ik nu zou aanschaffen. 

Mijn visserij is gericht op korte, snelle sessies waarbij de ‘Hit & Run’ tactiek hoog in het vaandel staat. Ik ben dus op 2-3 verschillende stekken te vinden. Per dag wel te verstaan! Ik ging op zoek naar een snel op te blazen bootje wat niet te groot was. Ik vind het belangrijk dat het bootje op de trolley past en niet teveel weegt.

 Een professionele SGB doet met dit gedrag zijn naam eer aan!

Al snel kwam ik uit bij de 2.40 m Vortex boot met een plankenbodem (Roll-Up). Deze heeft een minimaal gewicht en pak ik zo uit het water. De lucht is er in no time uit waarna ik een compact pakket in de auto gooi of op de trolley leg. Sinds 2010 gebruik ik de Roll-Up boot dan ook vrij regelmatig en met veel plezier. Ook met een 4 PK benzine motor erachter is er niets aan het handje en blaf ik vol gassss over de waterspiegel. Ik ben niet zo zuinig op mijn spullen en de het komt voor dat ik de boot niet helemaal ‘netjes’ in de hoes doe en gewoon tussen mijn spullen prop. Desondanks is er nog geen lekkage opgetreden dus over de kwaliteit kunnen we kort zijn: deze is dik in orde.

 Michiel met een prachtvis uit een recent verleden

Dus: voor degene die nog een mooi en handbaar bootje zoeken: check de Vortex 2.4 m Roll-Up eens en wie weet raak je overtuigt van haar allround inzetbaarheid.

Michiel Pilaar