Menno Blok over de Vortex 300 Basic

Menno over de Vortex 300 Basic model 2011 (1)

Als je als Nederlandse karpervisser aan een karperboot denkt dan denk je gelijk aan Vortex. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe boot kwam ik dus ook al snel bij Arjan terecht. Ik behandel mijn boot  over het algemeen als een tractor dus het is belangrijk voor mij dat deze “hufter proof” is. De boten van Arjan scoren juist op dit punt erg hoog dus dat is voor mij een grote pre. Mijn visserij speelt zich de laatste jaren met name in Frankrijk af en wel op wateren waar een boot de enige manier is om stekken te bereiken.  Je bent dan volledig afhankelijk van je boot en dus is het dan zeer belangrijk dat deze tegen een stootje kan zodat de kans dat je zwemmend terug naar je auto moet niet al te hoog is..

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een 300 versie met plankenbodem uit de basic serie (2011).Mijn oude boot was wat te klein geworden. Deze is opgerold nog net handzaam genoeg om goed in mijn auto te kunnen vervoeren en opgeblazen biedt hij genoeg ruimte om al mijn spullen voor enkele dagen vissen in kwijt te kunnen. En met een beetje proppen past mijn hond er ook nog bij …

Menno met een bak van een schub

Als je veel vaart met een benzinemotor is de plankenbodem een aanrader. Deze zorgt ervoor dat de boot heel stabiel in het water ligt en daardoor snel in plannee gaat. Hierdoor kun je, je lekker snel over het water verplaatsen. Belangrijk daarbij is ook dat je altijd de meegeleverde dwarsbalken monteert.

Voorheen had ik een Zodiac, deze heb ik weggedaan nadat ik voor Vortex heb gekozen

Bij mijn oude boot gebruikte ik deze nooit omdat ik het nut er niet zo van in zag maar inmiddels is mij wel duidelijk dat deze zorgen voor veel betere vaareigenschappen. 

De onopvallende groene kleur van de boot staat mij erg aan. Mocht het nu toevallig een keer gebeuren dat ik (per ongeluk uiteraard) ergens neerplof waar dit niet mag dan val ik in ieder geval niet op .

Menno over de Vortex 300 Basic model 2011 (3)

 Menno Blok