Dennis Hellings over de Vortex 200 AD

Dennis Hellings over de Vortex 200 ADAls je veel vist zoals ikzelf, dan ben je vanzelfsprekend enkel tevreden met het beste. Enkel kwaliteit overleeft bij mij, daar ik mijn materiaal tot het uiterste drijf. Zo ook mijn boot… Misschien is het interessant om te weten waarvoor mijn boot moet dienen. Op de eerste plaats moet hij handig zijn om te transporteren zodat ik snel kan gaan voeren wanneer tijd een schaars gegeven is. Ten tweede verwacht ik van mijn boot dat hij stabiel blijft tijdens een dril van een vis, ook bij een forse ZW-wind. Uiteraard mag het gebruikt van een zware elektromotor geen belemmering vormen. 

 In de tijd dat ik vis zijn er al een aantal merken en verschillende modellen grondig getest en gebruikt. Op zich geen slechte boten, maar er waren hier en daar altijd wel wat  opmerkingen en dingen die een stuk beter konden. In het voorjaar ben ik met de Vortex 200 airdeck aan de slag te gaan.

Vortex 200 AD als betrouwbaar stuk gereedschap voor het ruigere werk

Ongeduldig als ik was, werd de boot in de tuin opgepompt om te kunnen inspecteren. In no-time stond mijn nieuwe aanwinst te pronken. Afgewerkt met veel oog voor detail en elk onderdeel heeft een praktisch nut. Mijn vriendin knikte instemmend ja en niet veel later waren we aan het varen op mijn thuiswater. De boot werd direct grondig getest en goed geladen. 2 personen, een motor, batterij en een 10 kg bollen. De boot voldeed aan mijn verwachtingen en bleef stabiel, zelfs met een strakke wind en de nodige golven. Volledig haaks omdraaien op volle snelheid was (gelukkig) geen probleem!

De Vortex 285 DLX ook met de scherpe nagels van mijn hond geeft het doek geen krimp! Een machtige vis van afgelopen seizoen

Nu, een klein jaar later, ben ik nog steeds verknocht aan deze boot en heb geen moment spijt. Voeren en peilen kan in een knip, terwijl drillen ook geen enkel probleem vormt, onder eender welke omstandigheden. Tevens heb ik voor langere sessies dan wel omstandigheden waarvoor een groter model boot beter geschikt een Vortex 285 DLX aangeschaft!

Snel, handig , wendbaar en veilig!

Ik kan uiteraard zeggen wat ik wil, maar overtuig uzelf en laat u verrassen door het gehele plaatje wat een Vortex karperboot biedt en u zal er geen spijt van krijgen!

Dennis Hellings