Giovanni Vanhooren over de Vortex 240 RU

Gio over de Vortex 240 Roll upGoh, wat vliegt de tijd toch ongelooflijk snel. Toen ik m’n Vortex 240 Roll-up kocht was ik nog student of net afgestudeerd – helemaal zeker weet ik het niet meer – en ondertussen zijn we toch alweer zo’n acht jaar verder. Heel eerlijk moet ik bekennen dat ik als arme (ex-) student toen de centen niet had om me een nieuwe te kopen, maar via het Carpboard wel het geluk had er een voor een zeer nette prijs…

 te kunnen overnemen van niemand minder dan Piet Vogel. In België heet zo’n gelukzak in dit geval trouwens ook een pietvogel, maar dit terzijde. Waarom ik hier een bericht schrijf over überhaupt tweedehands rubber dan nog? Wel, gewoon omdat ik uiterst tevreden ben over mijn Vortex! Dat mag ook eens gezegd worden, toch!? Als je je bedenkt hoe intensief een visser als Piet Vogel deze boot wel niet gebruikt moet hebben, en ik weet wat ik er zelf de afgelopen jaren mee uitgespookt heb… Nou, na al die tijd is mijn Vortex 240 Roll-up still going strong! Destijds kocht ik ‘m met een en enkel oogpunt: om ‘m zo snel mogelijk te kunnen oppompen en weer los te laten om sneaky op het reservaat te vissen ’s nachts. En laat een roll-up daar net ideaal voor zijn, want in minder dan vijf minuten ben ik zeker vertrekkensklaar.

Giovanni drilt een vis af vanuit zijn Vortex 240 RU

Ondertussen zijn die kwajongensstreken al iets minder, maar gebruik ik mijn favoriete bootje nog maar al te vaak en met plezier, vooral op mijn jaarlijkse Frankrijktrips dan. Ik hou echt van een actieve Frankrijkvisserij waarbij ik praktisch dagelijks een andere stek aandoe en dan ben je weinig met een boot met vloerplaten en/of allerhande franjes die je veel (vis)tijd kosten. OK, om een massa materiaal over te varen zonder extra boot wordt het krap, maar dat heb ik voor mijn mobiele visserij dan ook weer niet nodig.

Of mijn tien jaar oude Vortex dan geen mankementen vertoont? Behalve wat krassen in de spiegel  en een gebroken lat door mijn eigen toedoen niet! Ik heb al over de meest waanzinnige takkenbossen gevaren, vastgezwommen vissen uit de struiken gehaald,… zonder een gat in het dikke rubber van mijn boot te hebben. Met boten van andere merken is dat wel eens anders, weet ik van maatjes. Nooit moeten plakken dus bij mij! Een ander probleem dat je wel eens hoort, zijn lekkende ventielen na verloop van tijd. Daar wordt  tegenwoordig een speciale sleutel voor bijgeleverd om deze zelf weer vast te kunnen draaien. Maar ook hier weer, niks dan lof over mijn Vortex. Volgens mij kan hij gerust nog een decennium of langer mee!

Greetz, Gio